Musta hiustenkuivaaja kylpyhuoneen pöydällä beigen pyyhkeen päällä. Taustalla hiusharja ja hiustenhoitoaine.


Pesetkö ja kuivaatko hiuksesi hyvin? – Poimi vinkit osaksi arkeasi!

Talvipakkaset ja kostea ilma ovat rankkoja niin iholle kuin kutreille. On kuitenkin muitakin syitä, jotka voivat aiheuttaa päänahan kutinaa ja hilseilyä. Hiusfashion Hertsin Keitaassa työskentelevä parturi-kampaaja Katrin toteaa useiden tietämättään pesevän hiuksiaan huonosti. Hän myös ohjeistaa missä tilanteissa ja miksi hiusten huolellinen kuivaus on tärkeää. Pesetkö ja kuivaatko sinä hiuksesi hyvin?

Omia hiustenhoitorutiinejaan on hyvä tarkistaa tasaisin välein olosuhteiden, käytettävien tuotteiden sekä hiuspohjan ja hiusten kunnon muuttuessa. Poimi Katrinin vinkit osaksi arkeasi!

Sopivasti shampoota ja hiuspohjan huolellinen huuhtelu

– Suosittelen tekemään hyvän tuplapesun – pesemään hiukset siis kahteen kertaan. Shampoolla keskitytään pesemään hiuspohja napakoilla otteilla ja pyörittävillä sormenpäillä. Hiusten pituuteen laskeutuva vaahto on riittävä, niitä ei tarvitse erikseen hangata ja vatkata shampoolla, Katrin kertoo.

Huuhtelu on erittäin tärkeä osa hiusten puhdistusta, se tulee tehdä kunnolla.

– Vaikka omaisikin hienon hiuslaadun, hiusta on usein paljon. Tällöin huuhtelu jätetään monesti puolitiehen ja shampoota tai hoitoainetta jää hiuspohjaan. Se ajaa ihon ph-tason huonoon kuntoon ja sieltä se hilseily alkaa, Katrin kuvaa.

Entä mistä tietää onko yksi vai kaksi pesua riittävä? Katrin toteaa monien käyttävän liikaa shampoota saadakseen saman tien vaahtoa aikaiseksi.

– Viinirypäleen verran shampoota on riittävä määrä. Aktivoi sitä ensin kämmenien välissä niin, että se lähtee vaahtoamaan ja hiero se vasta sitten päänahkaan – ei siis läts suoraan vaan päähän! Jos vaahtoa ei synny hiuspohjassa ensimmäisellä pesukerralla, huuhdellaan ja tehdään pesu uudestaan. Kun vaahto on tiivistä, nähdään, että shampoo on päässyt tekemään työtään kunnolla. Lika pitää ensin liottaa, Katrin kuvaa.

Pieni määrä shampoota avoimella kämmenellä.
Katrin näyttää pesuun sopivan shampoon määrän; noin kolikon tai viinirypäleen verran riittää.

Muista myös hiuspohjan syväpuhdistus

Katrin kertoo myös syväpuhdistavan shampoon käytön olevan tärkeä osa hiuspohjan hoitoa. Muotoilutuotteet ja esimerkiksi kuivashampoon kevyt, puuterimainen tärkkelys kertyvät helposti päänahkaan. Mikäli sille ei tee tuplapesua tai säännöllisesti syväpuhdistusta, kertyneet aineet voivat muuttaa ihon ph:ta, joka puolestaan aiheuttaa kutinaa ja pahimmassa tapauksessa punoittavan sieni-infektion.

– Oma lempparini on K18 Detox shampoo. Se sisältää salisyylishappoa ja kuorii hiuspohjan hellävaraisesti poistaen samalla hiuksiin vesijohtovedestä kertyneitä metalleja. Se ei kuitenkaan pese ”yli”, vaan jättää hiukset pehmeiksi. Sitä voi käyttää vaikka joka pesussa, se on ihanan toimiva tuote, Katrin kuvaa.

Hän toteaa myös kotimaisen Sim Sensitiven System 4:n Special -shampoon olevan hellävaraisen tehokkaasti puhdistava. Mikäli asut alueella, jossa vedessä on vesijohdoista liuennutta kuparia tai muita metalleja, Katrin vinkkaa lisäksi harkitsemaan suihkuun asennettavaa vedensuodatinta. Kampaamo Hiusfashion Hertsin Keitaasta voit ostaa Aqualux-suihkusuodattimia.

Yksi syväpuhdistavan shampoon annostelupullo ja kolme muuta K18Peptide-sarjan tuotepakkausta pöydällä.
K18Peptide Detox shampoo syväpuhdistaa hiukset hellävaraisesti.

Hyvä hiustenkuivaaja on kannattava sijoitus

Talvella hiusten huolellinen kuivaaminen on tärkeää – pakkasella ulos ei ole syytä mennä kosteilla hiuksilla. Kun kosteus jäätyy hiuksessa, hiuksen rakenne voi vaurioitua ja pahimmassa tapauksessa jopa katketa. Katrin kehottaakin hankkimaan hyvän föönin tai hiustenkuivaajan, jolla hiukset saa kuivattua tehokkaasti hiuspohjasta pituuteen edeten.

– Näin hius saa heti kovettumisefektin sekä kiiltoa, pysyy pidempään puhtaana eikä ole niin pörröinen. Hyvällä föönillä kuivaamisesta ei ole ikinä mielestäni haittaa – muista vain käyttää mietoa lämpöä ja enemmän tehoa, Katrin summaa.

Märällä tukalla ei pitäisi myöskään mennä nukkumaan. Värjätty ja varsinkin vaalennettu tai raidoitettu hius on kosteana pehmeä.

– Kosteilla hiuksilla nukkumaan mentäessä hiukset hankautuvat pään ja tyynyn välissä viiden kilon painon alla. Se kuluttaa hiusta. Kosteus imeytyy myös tyynyyn ja siihen voi pahimmassa tapauksessa syntyä hometta, josta on haittaa niin hengitykselle kuin hiuksillekin, Katrin muistuttaa. 

Lopuksi vinkki makuuhuoneeseen! Katrin käyttää itse ja suosittelee lämpimästi silkkistä tyynyliinaa; se ehkäisee hiusten hankautumista yön aikana ja miellyttävän pehmeästä kankaasta on hyötyä myös kasvojen iholle. Kampaamo Hertsin Keitaassa on myynnissä Cocobellan silkkisiä tyynyliinoja – joko itselle tai vaikka lahjaksi! Katrin antaa pisteitä myös silkkisille hiusdonitseille.

Lahjoittaisitko itsellesi hiuksia hellivän ja niin hiuspohjaa kuin mieltäkin rauhoittavan hetken? Tervetuloa Hiusfashion-kampaamoihin hoitoon sekä kuulemaan juuri sinun hiuksillesi ja hiuspohjallesi tehdyt tuotesuositukset! Täältä pääset tekemään ajanvarauksen sähköisesti. Liikkeidemme yhteystiedot ovat puolestaan täällä.

Täältä löydät lisätietoa Sim Sensitiven System 4 -tuotteista (Sim.fi)

Kiinnostuitko K18peptide -tuotteista? Täältä löydät lisätietoa (K18hair.com).

Näiden molempien merkkien tuotteita, useiden muiden merkkien ohella, löydät täyden palvelun Hiusfashion parturi-kampaamoistamme.