Ruskeahiuksisen naisen hiuksia pestään kampaamon hiustenpesupisteellä.

Näin hoidat talven kuivattamat hiukset ja hilseilevän hiuspohjan

Ulkona on raivokylmä ja ihon lisäksi kuivuus rapisee hiuspohjassa. Tai räntäsade piiskaa kasvojen lisäksi hiusten latvoja työ- tai koulumatkoilla mennen tullen. Talvi koettelee hermojen lisäksi hiuksia ja päänahkaa! Poimi Hiusfashion parturi-kampaamon ajankohtaiset ja käytännönläheiset ohjeet hiustenhoitoon sekä vinkit parhaimmista tuotteista.

– Toivoisin, että hiukset otettaisiin yhtä tärkeänä asiana kuin vaatetus, meikit, laukut ja kengät. Hiukset ovat kruunumme ja niitä kannattaa hoitaa huolella myös talvella, Hiusfashion Hertsin Keidas -kampaamossa työskentelevä parturi-kampaaja Katrin pohjustaa aihetta.  

Hiukset jäässä? Suojaa äärimmäiseltä kylmältä ja kuumalta!

– Mitä vedelle tapahtuu, kun se jäätyy? Se Turpoaa. Näin tapahtuu myös kosteudelle hiuksessa – se saattaa turvottaa hiuksen poikki, varsinkin jos hiuksia on käsitelty vaalennusaineilla, Katrin kertoo.

Hiukset kannattaa siis suojata pakkaselta ja tuiskulta hatun lisäksi takin tai huivin sisään – jos hiukset kostuvat kylmässä, ne kärsivät. Katri muistuttaa myös, ettei uimahallista tai salilta ole samasta syystä syytä lähteä talvipakkasilla suihkun jälkeen märillä hiuksilla ulos.

Kylmällä ilmalla höyryävän kuuma suihku on houkutteleva. Kuuma vesi kuivattaa kuitenkin hiuspohjaa, aivan kuten muutakin ihoa. Kuumassa suihkussa ollessa hoitoaine ei pysty enää sulkemaan hiusta kunnolla ja se jää pörröisemmäksi. Ideaali veden lämpötila hiusten pesuun on siis haaleasta lämpimään.

Myös saunan suora kuumuus on hiuksille ärhäkkää. Se saa esimerkiksi käsitellyn ja värjätyn tukan haalistumaan nopeammin – aina pyyhe päässä saunaan siis!

– Saunaa voi hyödyntää laittamalla pyyhekuiviin hiuksiin hoitoaineen ja sitten pyyhkeen tai saunamyssyn päähän. Lämpö avaa hieman hiusta ja hiuspohjakin pysyy kosteana pyyhkeen alla; näin hyvät ainesosat pääsevät paremmin sisälle hiukseen ja ravitsevat sitä, Katrin kuvaa.

Vaaleanruskeahiuksinen silmälaseja käyttävä nainen istuu hymyillen kampaamon istuimella peilin äärellä.
Kampaamo Hiusfashion Hertsin Keitaassa työskentelevä Katrin kehottaa kuivaamaan ja suojaamaan hiukset huolellisesti talvipakkasilla.

Tehohoidot hiusten pelastajina talvella

– Usein kuulen asiakkailta, että heillä on hiuspohjassa kireyttä, se kutisee ja voi myös hilseillä kevyesti, Katrin kuvailee talveen liittyviä hiusongelmia.

Kampaamossa tehtävä hiusten tehohoito auttaa ymmärtämään oikeiden hiustenhoitotuotteiden tuoman avun; millainen fiilis aineista jää hiuksiin ja päänahkaan. Ja kukapa ei rakastaisi extrahemmottelua kampaamossa!

Jos hilseilyä esiintyy, hiustenhoidon alussa Hiusfashion kampaamoissa tehdään hiuspohjan kuorinta. Se on tärkeä, jotta hiuspohja pääsee hengittämään paremmin ja sen pintaverenkierto elpyy. Näin se myös uusiutuu paremmin.

– Meillä Hertsin Keidas -kampaamossa tehdään hiuspohjan hoito Suomessa kehitetyillä ja valmistetuilla Cutrinin Bio+ – sekä niin ikään kotimaisilla Sim Sensitiven System 4 -tuotteilla. Ennen hoitoa tehtävä konsultaatio on kaiken A ja O; sen avulla muodostamme näkemyksen siitä, mitä hiukset ja hiuspohja tarvitsevat sillä hetkellä ja käytettävät tuotteet valitaan sen mukaan, Katrin kuvaa.

Katrin kertoo hoidon kestävän noin 20 minuuttia. Siihen kuuluvat kuorinta, hyvä shampoopesu, miellyttävä viiden minuutin hiuspohjahieronta ja lopuksi rauhoittava hoitoaine. Hiuspohjan ja hiusten hoitoa on helpompi jatkaa hoidon jälkeen oikeilla tuotteilla myös kotona.

Neljä Cutrinin Bio+-tuotetta, jotka sopivat hyvin talven kuivattamien hiusten hoitoon.
Hiusten tehohoidoissa käytetään Hiusfashion kampaamoissa laadukkaita kotimaisia Cutrin Bio+-tuotteita. Asiakas saa hoidon yhteydessä neuvoja juuri omalle hiuspohjalleen ja hiuksilleen sopivista tuotteista.

Valitse ajankohtaan sopivat hoitotuotteet päänahalle

Terveestä hiuspohjasta kasvaa terveet hiukset. Jos ihosi on talvella kireä, todennäköisesti myös hiuspohjasi tarvitsee kosteutusta. Shampoo valitaankin juuri hiuspohjan hyvinvointia tukemaan. Talvella Katrin suosittelee käyttämään kosteuttavaa shampoota – esimerkiksi volyymia antavat shampoot sopivat paremmin lämpimään kesäsäähän.

Valitse hoitoaine puolestaan sen mukaan onko hiuksesi esimerkiksi värjätty, kiharrettu tai raidoitettu. Shampoon ja hoitoaineen ei siis tarvitse olla samaa tuotelinjaa, vaan valita kannattaa juuri se itselle sopivin kombo.

Pöydällä viisi Sim Sensitiven System 4 hiustenhoitotuotetta, jotka sopivat hyvin myös talven kuitattamien hiusten ja päänahan hoitoon.
Sim Sensitiven System 4 on kattava Suomessa valmistettu hiustenhoitosarja. Sen hiusta ja hiuspohjaa helliviä tuotteita käytetään Hiusfashion kampaamoissa myös tehohoidoissa.

– Luontaistuotekaupoista saatava rosmariiniöljy on tuote, joka myös auttaa paljon talvella. Rosmariini on hyvä antioksidantti, joka elvyttää hiuspohjan pintaverenkiertoa, jolloin hiustuppikin saa paremmin happea. Näin hius kasvaa paremmin ja siinä on kiiltoa. Myös timjami- ja laventeliöljy ovat hiuspohjaa rauhoittavia, Katrin vinkkaa omista suosikeistaan.

Kauneusrutiinien yhteydessä rosmariiniöljyn voi hieroa päänahkaan ennen hiusten pesua, tai jättää vaikuttamaan vaikka yön yli. Myös hoitoaineen sekaan voi lisätä muutamia tippoja öljyä.

Rosmariiniuutetta löytyy myös laadukkaista Sim Sensitiven System 4 –tuotteista. Merkin shampoissa, seerumeissa ja hoitoaineissa on lähes kaikissa lisäksi salisyylihappoa, joka kuorii hellävaraisesti hiuspohjaa sekä poistaa mahdollista tulehdusta.

Entä sitten kuivien ja rasittuneiden hiusten hoito?

On hyvä muistaa, että päänahka ja hiukset ovat kaksi aivan eri kokonaisuutta ja niitä tulee myös hoitaa erillisillä, niiden senhetkiseen kuntoon sopivilla tuotteilla.

– Hiusfashion kampaamoissamme on tarjolla hyvin tehokkaita K18Peptide tuotteita, joiden teknologia löytää hiuksesta vaurioituneen kohdan ja muodostaa siihen kuitukerroksen, Katrin kertoo.

Yleisesti ottaen peptide- ja bondbuilder-tuotteilla päästään hoitamaan hiusta paljon syvemmältä kuin tavallisilla hoitoaineilla tai muilla tehohoidoilla. Näin ne ehkäisevät tehokkaasti myös sähköisyyttä ja pörröisyyttä. Katrin vinkkaa, että K18-sarjaan on ilmestynyt myös uusi hoitoaine.

Kampaamon puunvärisellä hyllyllä myynnissä olevia K18-hiustenhoitotuotteita, joista talven kuivattamat hiukset kiittävät; etualalla neljä isompaa pulloa ja sivulla taustalla neljä pienempää pulloa.
K18Peptide tuoteperhe tuo tehokasta hoitoa talven ja käsittelyiden kuivattamille hiuksille.

Jos hiukset ovat jo pitkään olleet kuivat, kannattaa myös miettiä omaa ruokavaliotaan ja elintapojaan; juotko esimerkiksi tarpeeksi vettä ja nukutko riittävästi?

– Välillä tuntuu, että jopa saarnaan hiustenhoitoon liittyen, mutta neuvoni ovat sydämestä tulevia ja haluan vain auttaa, Katrin toteaa lopuksi.

Lahjoittaisitko itsellesi hiuksia hellivän ja niin hiuspohjaa kuin mieltäkin rauhoittavan hetken? Tervetuloa Hiusfashion-kampaamoihin hoitoon ja kuulemaan tuotesuositukset hiuksillesi! Täältä pääset tekemään ajanvarauksen sähköisesti. Liikkeidemme yhteystiedot ovat puolestaan täällä.

Oikein tehty hiustenpesu, syväpuhdistavan shampoon käyttö ja huolellinen huuhtelu ovat myös tärkeä osa hiuspohjan hyvinvoinnin ylläpitoa – niistä ja muista käytännön vinkeistä voit lukea seuraavassa blogitekstissämme! 

Hiusfashion kampaamojen helmikuun tarjous:

System4 tuotteet 19 € kpl (viimeisen 30 päivän alin hinta 22–24 €)

BIO+ 2kpl 25 € (viimeisen 30 päivän alin hinta 27 €)